Det var alltid bättre förr!

I varje pojkrum

I varje pojkrum på 80-talet hängde säkert en plansch med decenniets drömtjej, Samantha Fox. Tillsammans med den italienska sångerskan Sabrina (Salerno) blev lättklätt synonymt med tidens LP-omslag.

FAKTA

Samantha Karen ”Sam” Fox (född 15 april 1966 i Mile End, London, England) är en före detta engelsk glamourmodell och sångerska. I mitten av 1980-talet började hon en framgångsrik sångkarriär och arbetade med framstående musikproducenter som Stock Aitken Waterman och Full Force. Hennes debutsingel, ”Touch Me (I Want Your Body)”, släpptes när hon bara var 20 år gammal, hamnade på topp 10 i England och toppade listorna i många länder. Det var en av de mest sålda singlarna på 1980-talet och än idag en sång många förknippar med 80-talets dekadens.

Fox hade tre topp 10-träffar i både USA och Storbritannien. I Kanada och USA hamnade ”Naughty Girls (Need Love Too)” och ”I Wanna Have Some Fun” på topp 10; medan den brittiska publiken placerade ”Do Ya Do Ya (Wanna Please Me)” och ”Nothing’s Gonna Stop Me Now” i topp 10. Hennes framgångsrika sångkarriär resulterade i att Fox turnerade världen över.

Fox släppte sitt femte studioalbum ”21st Century Fox” 1998. Albumet markerade första gången Fox hade stor kreativ kontroll över hennes musik. Även om albumet inte blev en stor hit, blev det populärt bland hennes fans. Albumens singlar inkluderar ”Deeper”, ”Let Me Be Free”, ”The Reason Is You”, ”Santa Maria” och ”Perhaps”.

Nästa decennium tog karriären ny fart genom turnéer och släpp av hennes sjätte album ”Angel With An Attitude”. Albumens första singel var titelspåret. Fox samarbetade med producenter för flera singlar som en nyinspelning av ”Touch Me” med Gunther, ”Tomorrow” och ”Midnight Lover”. Hennes andra ”Greatest Hits”-samling följde i december 2009 som ett dubbelskivealbum. Året därpå släpptes singlarna ”Fovever” med 4 Strings och hennes version av Blondie-hiten ”Call Me” med Sabrina Salerno.

Fox stödjer sedan länge HBTQI-rörelsen och har haft förhållanden med både män, exempelvis Peter Foster och Paul Stanley från Kiss, men också under totalt fyra års tid med kvinnliga gitarristen Cris Bonacci. Från 2003 levde Fox i ett förhållande med Myra Stratton fram till dess att Stratton avled i cancer i augusti 2015. Fox gifte sig 2022 med norskan Linda Birgitte Olsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait
error: Content is protected !!